Le Vin en direct - de Geschiedenis

Le Vin en Direct is importeur van kwaliteitswijnen uit diverse Europese landen zoals Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Griekenland en uit de nieuwe wereld Australië.

1993 – Start Le Vin en direct

Vanuit een goedlopend restaurant in Den Haag genaamd “La Grande Bouffe” begon Henk Maas een wijnwinkel in Enschede, deze verhuisde later naar Delden. Hier zit Le Vin en direct tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd.

 

Eind 2003 t/m 2004

Op vrijdag 1 november 2003 werden Henk en Le Vin geëerd met de prestigieuze titel “Wijnkoper van het Jaar” door niemand minder dan Hubrecht Duijker, de nestor en meest gerenommeerde wijnschrijver in de Nederlandse wijnwereld.  Voortaan lag de focus op exclusieve wijnhuizen, en de recent verworven titel was een extra aanmoediging  voor het team om uitmuntend te zijn.

 

2008

Op maandag 31 maart, ter gelegenheid van het 15-Jarig bestaan. Organiseerden Le Vin en direct samen met Aubert de Villaine een bijzondere proeverij in het Amstel Hotel.  Daar werden maar liefst 120 flessen van het mooie Domaine de la Romanée-Conti nauwkeurig onderzocht alvorens de gasten ze mochten proeven.  75 gasten, waaronder toprestaurateurs, journalisten wijnschrijvers en relaties uit binnen- en buitenland waren aanwezig. “Hemels” is de term die door velen werd benoemd. 

 

2009 t/m 2018

In deze jaren volgen er, zoals iedereen inmiddels van Le Vin en direct gewend is, “meesterlijke proeverijen” De één nog gekker dan de ander. Enkele voorbeelden: Hongarije meets Australie, Champagne, Opus One, Hirtzberger en als klap op de vuurpijl Dominio de Pingus, in aanwezigheid van Peter Sisseck.

Gedurende dit decennia worden veel nieuwe wijnhuizen toegevoegd. Ook nemen we onze relaties mee op exclusieve reizen  en proeverijen bij onze wijnproducenten in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje.

 

2022

Het Domaine introduceerde haar nieuwste 2de witte wijn. “Corton Charlemagne”. Natuurlijk wordt dit door Le Vin en direct in stijl gevierd door 10 journalisten op de residentie van de franse ambassade te Den Haag uit te nodigen. Niet alleen gaat de kurk uit de nieuwe Corton Charlemagne. Ook wordt de Vosne-Romanée 2019 geproefd. Een wijn die sinds 1999 negen keer is uitgekomen. Onder het genot van een 5-gangen lunch samen met de franse ambassadeur was de proeverij zeer geslaagd. De bekendheid van de wijnen steeg snel. Deze zijn uitsluitend te nuttigen bij 24 door Le Vin en direct geselecteerde restaurants, verspreid over heel het land.

 

2023

En ook ons 30-jarig laten we niet onopgemerkt voorbijgaan  Samen met Vega Sicilia, en in het bijzonder het 30-jarig jubileum van Oremus, organiseerden we een dag vol festiviteiten in restaurant Parkheuvel te Rotterdam.

Deze bijzondere dag markeerde ook onze langdurige samenwerking met Tempos Vega Sicilia, met niemand minder dan de legende de heer Pablo Alverez zelf, vergezeld door Ignacio Saralegui, om ons door de prachtige geschiedenis van de wijnen van Tempos Vega Sicilia te leiden. Hoogtepunten van de dag waren de proeverij van drie decennia Vega Sicilia Unico (96/05/13) en de 1993 5 Puttunyos Oremus Tokaji.

We waren ook erg trots om de ambassadeur van Spanje, Consuelo Femenía, te verwelkomen, samen met 20 van de meest getalenteerde sommeliers van Nederland. De festiviteiten werden afgesloten met een diner met een geselecteerde groep klanten.

Le Vin en direct in beeld