Importeurschappen

Delden Klassiek

Centraal gelegen in Stad Delden is de vroeg-gotische kerk de Oude Blasiuskerk te vinden. Deze in 1965-1968 gerestaureerde kerk bleek vanwege zijn perfecte akoestiek een ideale locatie voor concerten. De naam Delden Klassiek komt voort uit de naam Kerk & Muziek, die door een regelmatig voorkomend misverstand, dat er uitsluitend religieuze muziek werd uitgevoerd, werd gewijzigd.

De afgelopen decennia hebben vele topensembles en solisten in Delden opgetreden onder hen, het Concertgebouw Kamerorkest, I Musici, Ragazze Quartet, Juilliard String Quartett en de gebroeders Lucas en Arthur Jussen. Sinds 1980 worden er in samenwerking met de Stichting Twickel ook concerten georganiseerd op het kasteel. Recent is daar Hoeve de Haar aan toegevoegd als locatie. Al deze muzikaliteit zou geen bestaansrecht hebben als er geen financiële steun zou zijn van zowel abonnementhouders als sponsoren. Le Vin en direct steunt met passie en trots Delden Klassiek.

Natuur en cultuur

In Twente leeft een prachtig nieuw initiatief Natuur laat Cultuur bloeien. Op landgoed Twickel zijn in het voorjaar van 2015 100.000 bomen geplant. Iedereen die de natuur een goed hart toedraagt kan zo’n boom kopen. De opbrengst van de verkoop van de bomen komt geheel ten goede aan cultuureducatie in Rijksmuseum Twenthe. Le Vin en direct vindt het van groot belang dat natuur en cultuur behouden blijft. Een dergelijke initiatief wat zich voordoet in de Stad Delden wil Le Vin en direct graag ondersteunen.

Eschmolen

De Eschmolen in Delden is wind/korenmolen die in 1734 in opdracht van Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, Heer van Twickel werd gebouwd. Hoewel de molen tot 1914 in gebruik bleef, werd deze zwaar getroffen door een zware storm in 1934, waardoor de wieken van molen waren gewaaid. Het vervallen restant van de molen brandde in 1959 af. Op initiatief van Deldenaar Derk Rouwhorst werd de Stiching Eschmolen Delden opgericht, met als doel een nieuwe Eschmolen bouwen. Doordat Le Vin en direct nauw verbonden is met de Stad Delden, was het een voor de handliggende beslissing om sponsor te worden van deze stichting. Le Vin en direct zet zich in voor de Stad Delden en is verheugd om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de nieuwe Eschmolen.

Bourgogne climats Unesco

In de zomer van 2015 is de Bourgogne toegevoegd aan de UNESCO Cultuur Werelderfgoedlijst. Le Vin en direct is als sponsor en protegé van de Bourgogne zeer trots dat alle facetten die identiteitsbepalend zijn voor deze regio door de organisatie van UNESCO zijn gehonoreerd tot Cultuur Werelderfgoed.

NK Blindproeven

Het NK Blindproeven, bekend onder de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT, is de enige proefcompetitie in Nederland met nationale én internationale allure, gebaseerd op het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau van zowel proevers als wijnen, een ongeëvenaard aanvullend programma én de deelname aan het WK Blindproeven, de belangrijkste blindproefwedstrijd ter wereld.